1995-2006, 11. évf. #044 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Kovács Pisti a Debrecenben megvert kisiskolás, Kigyúrt pénzügyminisztert ígér az MSZP, Tenderen cserélik le a közel-keleti konfliktust, Angela Merkel bárkit leszopna.

KOVÁCS PISTI A DEBRECENBEN MEGVERT KISISKOLÁS

DEBRECEN/BUDAPEST (2006. március 23.) - Az SZDSZ választási kampányából ismert kisfiú, Kovács Pisti volt az áldozata annak a nagy port kavart tömegverekedésnek, amelyet mobiltelefonjukkal rögzítettek debreceni iskolások. Mint emlékezetes, a felvételen az látható, ahogy egy osztályteremben féltucatnyi gyerek hosszasan bántalmazza, ütlegeli és rugdossa egyik társukat.

Azt, hogy az áldozat valóban Kovács "Pisti" István, sajtótájékoztatón jelentette be Kuncze Gábor, miután a kisfiú szülei megfenyegették a pártot, hogy különben õk lépnek a nyilvánosság elé. Mivel a Matula Magazin arra gyanakodott, hogy csupán cseles ún. vírus-reklámkampányról van szó, megkerestük az SZDSZ kampányáért felelõs reklámszakembert, Erdélyi "Superman" Zsoltot. Erdélyi azonban cáfolta sejtésünket: "Szó sincs vírusról. Az a helyzet, hogy már a gyerekek is egybõl ütnek, ha liberálist látnak. Sajnos."

KIGYÚRT PÉNZÜGYMINISZTERT ÍGÉR AZ MSZP

BUDAPEST (2006. április 3.) - Legalább 185 centiméter magas, sportos testalkatú pénzügyminisztert ígért szerdai sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc. Az MSZP miniszterelnöke Nick Árpád erõmûvész és László Csaba ex-pénzügyminiszter jelenlétében elmondta, amennyiben a választók a szocialisták kezébe adják az április 9-i országgyûlési választáson a kormányalakítás jogát, a fiskális politika legfõbb alakítója erõs férfi lesz.

"Szakítani kívánok a rendszerváltás utáni kormányok gyakorlatával, nem tûrhetem tovább, hogy a magyar pénzügyminiszterek mezõnyében még egy Bokros Lajos is Tarzannak tûnjön" - mondta Gyurcsány a sajtó megjelent képviselõinek. "A köztársaság védelmében létrehozandó kabinetem pénzügyi irányítója olyan ember lesz, aki egy kézzel fel tudja emelni László Csabát és Varga Mihályt. A megfelelõ jelölt kiválasztása körmérkõzéses szkanderbajnokságon dõl majd el az ország legismertebb makrogazdasági szakemberei közt."

TENDEREN CSERÉLIK LE A KÖZEL-KELETI KONFLIKTUST

NEW YORK/ATLANTA (2006. március 16.) - Közösen írt ki pályázatot a közel-keleti konfliktus lecserélésére a CNN amerikai hírtelevízió és az ENSZ. A világszervezet honlapjáról letölthetõ pályázati anyag szerint az ideális jelölt "olyan országok közötti, esetleg egy egész régiót átölelõ konfliktus, amely joggal számíthat a globális közvélemény érdeklõdésére, és amely kellõen akciódús ahhoz, hogy napi szinten el tudja látni képi anyaggal a világ vezetõ hírtelevízióját".

A pályázatok leadási határideje 2006 június 30.

ANGELA MERKEL BÁRKIT LESZOPNA

LONDON/PÁRIZS/BERLIN (2006. március 22.) - Egyre súlyosabb gondot jelent az európai nagyhatalmak vezetõinek találkozóin Angela Merkel német kancellárnõ faszhiánya. A Reuters brit hírügynökség jelentése szerint Európa négy legbefolyásosabb férfija, Tony Blair brit, Silvio Berlusconi olasz és José Luis Rodriguez Zapatero spanyol miniszterelnökök, valamint Jacques Chirac francia államelnök hamarosan közös nyilatkozatot adnak ki, amelyben az EU-ból való kizárással fenyegetik meg Németországot arra az esetre, ha Merkel továbbra sem képes megálljt parancsolni ösztöneinek.

A Reuters úgy tudja, bár Merkel már az újonnan csatlakozott kelet-európai országok vezetõit is megkörnyékezte - köztük Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnököt is -, mégis a spanyol miniszterelnök az, akit a legkitartóbban üldöz agresszív szerelmével. A hírügynökség tudni véli, hogy a német kancellárnõ egy brüsszeli tanácskozás alkalmával követte Rodrigeuz Zapaterót a mosdóba, és hátulról nyúlkálva megpróbálta a piszoárnál álló politikus nemi szervét elkapni.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum