főoldal | Zine | Kedves m_ATULA! | 

A kormány a tálibokat támogatja a Diákhitellel


A kormány a tálibokat támogatja a Diákhitellel A magyar kormány közvetetten, diákok bevonásával támogatja, átlagosan havi nyolcmillió forinttal a tálib kormány fegyverkezési programját. Az Orbán kabinet a támogatást hosszú távon a mostani tanulók későbbi fizetéséből vissza akarja szerezni.

A múlt hét óta havonta mintegy negyvenezer diák veszi fel a Diákhitelt, amit az állam alanyi jogon ad. A pénzből a diákok jelentős része afgán hasist vásárol. Ha a negyvenezer hitelhez jutó fejenként átlagosan mindössze egyetlen gramm hasist vesz, 2000 forintos egységáron, akkor havonta nyolcmilliót költenek az állam pénzéből a tálibok gyantájára. A guruló forintokból az USA elleni fegyveres harcot, illetve lépfenét előállító laboratóriumokat finanszíroznak az afgánok.

A Diákhitel bevezetése előtt az al-Keida csoport pénztárnoka tárgyalt Pokorni Zoltánnal, az akkori oktatási miniszterrel. A tárgyalásokon megegyeztek, hogy a NATO-t kicselezik, ezért furmányos módon kap támogatást a magyar államtól a tálib fegyverkezés. A szeptember 11-i csapás időpontját a magyarországi Diákhitel bevezetésével hangolták össze. Az időpont kiválasztását kezdetben Orbán Viktor ellenezte, mert tudta, aznap Berlinbe kell mennie, de aztán rájöttek, spontánabbnak tűnik az eset, ha hirtelen hazatérve éjjel kell nemzetbiztonsági kabinetjével a meglepettet játszva üléseznie.

A magyar állam a tálibok támogatásával nem politikai célokért küzd. Mindössze annyiról van szó, hogy Omar mollah évi másfél kiló hasist, és nyolc nyaláb, teának felhasználható mákgubót ígért a Fidesz mindenkori elnökségének. A Fidesz egy befolyásos tagja állítólag gravírozott, KL monogrammal díszített sárgaréz vízipipát is kapott ajándékba.


m_ATULA m_AGAZIN

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001