Seres László szörnyű titka

Feje tetejére állt a világ az utóbbi hetekben Seres Lászlóval az Élet és Irodalom munkatársával. Laci, a közismert szalonanarchista és divatvegetáriánus saját anyjától volt kénytelen megtudni, hogy ő valójában nem az, aminek látszik

Seres László még a komoly freakekkel teli magyar publicisztikai mezőnyben is különös szerzetnek számít. A rendszerváltás környékén saját állítása szerint anarchista csoportokat szervezett, amik annyira annyira radikálisak voltak, hogy Magyarországon 56 óta továbbra sem szedtek fel egyetlen utcakövet sem. Seres nyilván komolyan hitt abban, hogy a rendszer megreformálásának leghatékonyabb módja az, ha félrészegen néhány hasonszőrű bölcsésszel együtt Bakunyinról trécsel.

Laci fejében az utóbbi tíz évben egyre nagyobb lett a kavarodás, az egykori szélsőbalos lázadóból ma már lángoló szavú libertariánus lett. Néhány hozzá hasonló buzgómócsinggal együtt megalapították például a Hayek Társaságot akik akár az utcára is hajlandóak kimenni a kapitalizmus mellett tüntetni. A társaság honlapja meleg szavakkal ajánlja az alapító tag könyvét: "Seres László publicisztikáin egy generáció nőtt fel. Még azok, akik tartalmilag kritizálják is, elismerik írásainak sziporkázó stílusát, amellyel irányt szabott a honi publicisztikának.". Irányt szabott. A honi publicisztikának. Ő.


Laci ideológiai hajtűkanyarjai ellenére egy biztos ponttal mindig számolhatott életében: túlfűtött zsidó paranoiájával. Furcsa ez ugyan valakitől, aki Auschwitzban csak túristaként járt, életében az egyetlen atrocitás akkor érte, amikor messziről látott egy üvöltöző szkinhedet, ráadásul a honi publicisztika irányszabója, de mindezen ne akadjunk fel, hiszen ha ez kellett neki eddig biztos pontnak, hát hadd legyen neki jó. Eddig jó is volt, a múlt héten azonban Laci szörnyű ténnyel volt kényszerült szembesülni annyi benne a sémi vér mint ifjabb Hegedűs Lórántban. Semennyi, zéró, nulla.

'De mama, nézz rá erre a buta slemil képemre' - sírta Laci a hírt tudomására hozó anyukájának. 'Ne haragudj ránk kisfiam' - válaszolt Seres néni. 'Szegény Jackónak sincs aki megmondja, hogy ő valójában egy néger férfi. Mi sem akartuk összetörni a szívedet. Amikor rádjótt ez az egész anarchista-bolondság, elkezdted magad egyre zsidóbbra operáltatni. A dús szemöldök, az erős szálú haj, és végül annak örömére, hogy a Magyar Narancs lehozta az első publicisztikád, a fejed közepére ez a hatalmas orr. Nem akartuk elrontani a játékodat.'

előtte... ...utána

Laci, a m_ATULA m_AGAZIN sok sikert kíván további zsidóságodhoz. Ne felejts el megmetélkezni!

m_ATULA m_AGAZIN

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001