főoldal | Zine | Kedves m_ATULA! | 

Barátok közt


1983. evi 13. torvenyereju rendelet a Magyar Nepkoztarsasag es az Afganisztani Demokratikus Koztarsasag kozott 1982. oktober 7-en Budapesten alairt Baratsagi es Egyuttmukodesi Szerzodes kihirdeteserol

4. Cikk
A Magyar Nepkoztarsasag tiszteletben tartja az Afganisztani Demokratikus Koztarsasag bekeszereto, antiimperialista kulpolitikajat, amely az el nem kotelezettek mozgalmanak elvein alapul, s amely a beke es a nemzetkozi biztonsag megorzesenek es az enyhulesi folyamat erositesenek fontos tenyezoje. Az Afganisztani Demokratikus Koztarsasag tiszteletben tartja a Magyar Nepkoztarsasag marxista-leninista elvi alapokon nyugvo szocialista kulpolitikajat, amely fontos hozzajarulas a beke es a nemzetkozi biztonsag megszilarditasahoz es az enyhulesi folyamat erositesehez.

.... 10. Cikk
A Magas Szerzodo Felek kijelentik, hogy nem csatlakoznak olyan szovetseghez, es nem vesznek reszt olyan tevekenysegben, amely a masik Magas Szerzodo Fel ellen iranyul.

.... 14. Cikk
A Szerzodes husz evig marad hatalyban, es mindaddig tovabbi 5-5 eves idoszakokra hatalyban marad, amig a Magas Szerzodo Felek egyike a Szerzodes hatalyanak megszunte elott legalabb egy evvel irasban, diplomaciai uton ki nem nyilvanitja a Szerzodes felbontasara iranyulo szandekat.

m_ATULA m_AGAZIN

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001