főoldal | Zine | Kedves m_ATULA! | 

Kiegyezés után


Az ÉS az egyik legjobb példa arra, hogyan működik minden úgyahogy, legyen az jobb- vagy baloldalon, egyáltalán bárhol. Lassan az az érzése az embernek, hogy jobb lemenni a Mister sörözőbe, mert ott legalább értelmes dolgokon megy a vita. Ki kúrta meg a Krausz Évát a férjén kívül, meg Hogyan lehet begyűjteni az utolsó cseresznyét (meggyet?) az automatán. Lehet persze, hogy ez meg egyfajta vágyodás népi romantika után dolog lenne, de nem rosszabb evvel a Kiegyezés utáni hangulattal, ami van. Egy kis olvasnivaló: Bayer és Kovács levelezése:

"Az Élet és Irodalom október 19-i számában Kovács Zoltán főszerkesztő reagál a pénteki Sajtóklub című műsorban elhangzottakra. Kovács Zoltán velem kapcsolatban elsorolja az összes toposzt, ám fejtegetését kiegészíti egy új elemmel. Nevezetesen azzal, hogy jómagam a Kurír című egykori lap "gépkocsivezetőjével" (?) közösen erotikus műsort szerkesztettem a Magyar Televízióban.(...) az is eszembe jutott, hogy Kovács főszerkesztő úgy 1995 táján, egy obligát Médiahajón (...)imigyen szólott hozzám: "Fidesz-mufti, aki ráadásul pornót szerkeszt a tévében, ne írogasson politikai cikkeket..." Most másodszor is felhívom erre Kovács főszerkesztő figyelmét. Kiegészítve azzal, hogy ne hazudj, Kovács. Ne hazudj, mert baj lesz belőle előbb-utóbb.
Bayer Zsolt

Nyugi. Nem lesz semmi baj. (...) Mindezeken túl nem említettem, hogy a Mmmámor című műsorhoz közöd lett volna. Te Az éjszaka című műsort szerkesztetted (lehet, hogy Dévai nélkül), sőt fölléptél: rémlik, amint két félerotikus betét között cilinderrel a fejeden megjelentél a műfüstben és fölolvastál valami fércmunkát.
Kovács Zoltán

Csak így tovább fiúk, lenyomjátok a Matulát!
m_ATULA m_AGAZIN

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001