főoldal | Zine | Kedves m_ATULA! | 

Janikovszky Éva: Hát én nem is értem


Hát én nem is értem, miért sül el balul annyi minden körülöttem. Az egész ott kezdődött, hogy a Gáborral kitaláltuk, felpezsdítjük a kulturális életet egy kicsit a suliban, mert Borka néni is mondta, hogy a mai ifjúság nem csinál semmit, és nem érdekli őket semmi, csak a diszkó.

Ez nem igaz, mert minket a Gáborral a könyvek is érdekelnek, ezért elkezdtük őket gyűjteni. Az Anikó néni rögtön adott egy ládával, mert sajnos kisebb lakásba kell költözniük a fűtésdíj miatt, a dédi halála óta egyel kevesebb nyugdíj érkezik, és hát be kell osztani ami van.

Szóval összeszedtük a könyveket, és csináltunk egy ingyenkönyvtárat a nagyszünetben. Nagyon jól ment minden, a Csaba és az Anita két könyvet is kiválasztott, de akkor kiderült, hogy tűzveszélyes papírokat nem lehet csak úgy tartani a folyósón, szekrény pedig nincs. Ili néni a biológiai eszközöket így is naponta hurcolja be otthonról, pedig fáj a lába és Békáson lakik, de hát ha egyszer nem lehet az iskolában normálisan elhelyezni mert nincs tároló. Lehet hogy most korai eldönteni, de biztos hogy könyvtáros leszek.
Peti

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001