főoldal | Zine | Kedves m_ATULA! | 

Tóta Árpád és a meztelen igazság


Worluk (Tóta Árpád), az index újságírója a m_ATULA információi szerint néhány éve még Hitler-dresszbe öltözve pózolt otthonában. Adolf Hitler, aki német politikusként meghatározó szerepet töltött be a Második Világháborúban, sokak számára nyújt lelki támogatást, példaképet. A m_ATULA utánajárt az igazságnak.

Mint ismeretes az index szerkesztősége tele van szemüveges hibbantakkal, akik rengeteg lóvét költenek el arra, hogy szigorúan a második leglátogatottabb portál legyenek. Ehhez a sokszor kimerítő misszióhoz önfegyelem kell, amely állandó frusztrációt okoz, nem meglepő hát, ha a szerkesztőség tagjai otthonukban furcsa dolgokat művelnek.

A m_ATULA ősszerkesztősége kapcsolatban állt Worlukkal, szórványosan találkozgattak egy esti szórakozóhelyen. Worluk akkoriban a Prion című, egy példányt megélt fanzin körül ügyeskedett. A beszélgetésekből kiderült, Worluk délutánonként, az esti szórakozás előtt -hogy erőt merítsen - Hitler jelmezt öltött magára, és fellendített karral üdvözölte a führert, a tükörképét, vagyis önmagát. A diagnózis: önimádat és önbizalomhiány furcsa keveréke.

Ez önmagában nem veszélyes, ám Worluk továbbment. Húgától kölcsönzött riasztópisztolyát orrzsírral tisztogatta, fényesítette, mintegy felkészülvén az éjjeli járőrözésre. Mikor a Magazin éber újságírója szembesítette a tényekkel, halálosan fenyegetést kapott. Ez nem játék - dadogta dühösen.

Ez a fetisiszta, ritkás hajú fiúcska önképének erős túlzásai közé tartozik továbbá, hogy magát szőke, dússörényű, pirospozsgás kertitörpének képzeli, ám alacsony termetét elfogadva Kertitörpe álnéven publikál az index debil rovatába. Hogy mi vezette arra, hogy kövérkés programozókat és sulinetes gimnazistákat szórakoztasson, nem tudni. Talán nincs is értelmes magyarázat minderre.

A m_ATULA m_AGAZIN, aki nem titkolt rokonszenvet érez Worluk iránt, további jó munkát kíván neki, és reméli, az indexnél megtalálta helyét a világban, és élete rendbe jön.

főmérnök

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001