főoldal | Zine | Kedves m_ATULA! | 

A kormányéval egy ütemben zuhan a m_ATULA színvonala


Az utóbbi két hétben, a kormány lakossági megítélésével párhuzamosan, folyamatosan esik a m_AGAZIN színvonala, - ez derül ki a m_ATULA m_AGAZIN legutóbbi felméréseiből. A gyorsjelentések szerint a november közepi csúcsot erőteljes minőségromlás követte, amely a felmérés szerint még nem állt meg. A grafikonon jól látszik, hogy igen szoros kapcsolat van a kormány munkájának megítélése és a magazin minősége között.

Az Orbán-kabinet látványos sikerpropagandája már karácsony előtt kifulladni látszik. A baloldal negatív kampányának sokkhatásain túl, szakértők szerint a polgárok befogadói horizontjának határára ért a remek EU-jelentésre kihegyezett, nyár óta tartó Fidesz-kampány. A nép besokallt. Úgy tűnik, ezen a terepen is igaz: Jóból is megárt a sok.


A grafikon részletesebb vizsgálata után kiderül, hogy a Fidesz a Medgyessy-botrány kirobbantásával csúcspontra érkezett. Jól időzített a m_ATULA is, hiszen György Péter és Tóta Árpád leleplezésével jelentős emelkedést könyvelhetett el a magazin. Ennek ellenére az EU-jelentés - a vártnál jóval megfontoltabb - balliberális meghurcoltatása kibillentette ritmusából a finisbe érő Wermer, Kövér, Áder, Deutsch négyevezőst. Billent velük a m_ATULA is.

Miként az MSZP elveszítette a választásokat, ám a Fidesz még nem nyerte meg, a m_ATULA is csak részsikereket tudhat magáénak. Ugyan biztosította helyét a hangadó sajtóorgánumok között, ám még korántsem biztos, hogy megéri a jövő évet. Arra a kérdésre, mi az oka ennek a jelenségnek, felkeresésünkre Áder János az "összefügg, ami összetartozik." megnyugtató választ adta.

Várhatóan a kormány is és a m_ATULA is hamarosan kilábal a hullámvölgyből. Elemzők szerint a Szeretet Ünnepe előtti izgalom a családközpontú gondolkodásmóddal jellemezhető kormányt és magazint jobban lefoglalja, mint a családellenes, elvált szülőkkel és homokosokkal vegyített ellenzéket. A balliberális sajtó és az ellenzék további erősödése várható a közeljövőben, ám az újév meghozhatja az újabb sikereket a kormány és a m_ATULA számára.

buzi

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001