főoldal | Zine | Kedves m_ATULA! | 

Libanyakasok


Tisztelt m_ATULA m_AGAZIN!

Szomorúan olvastam honlapjukon Környey-Nagy Ákos írását. Elkeserítőnek tartom, hogy kortársaim között 2001-ben ennyi antiszemita gondolkodású, intoleráns fiatal van. Azért pedig még jobban fáj a szívem, hogy a Magyar Nemzet, a Demokrata és az ATV Sajtóklubja után az Orbán-kormány által egyre jobban elnácíttatott Magyarországon egy újabb médium vállal közösséget az ilyen ordas eszmékkel.


Ezt a levelet azért írom, hogy a tisztelt m_AGAZIN olvasói is ráeszméljenek, nem minden fiatal dőlt még be a polgári kormány aljas hazugságainak és agymosásának. Abban a kulturális közegben, ahonnan én származom, elképzelhetetlen a demokrácia eltaposásának tolerálása. Kultúrantropológus édesapám, aki még a negyedik házassága után is kitartott liberális elvei mellett, már egészen kiskoromban megtanított az alapvető emberi jogok tiszteletben tartására, amiktől ő is csak akkor tért el, amikor 14 éves koromban kifúrattam a bal fülemet, mert akkor azt saját kezűleg tépte ki.

Környey-Nagy úrral szemben nekem nincsenek más felekezethez tartozó barátaim. Úgy érzem ehhez nem kell magyarázatot fűznöm. Hogyan is barátkozhatna egy zsidó származású fiatal egy Jézus-hívővel 56 évvel Auschwitz után? Mi már rég megbocsátottunk, de mit kezdjünk egy olyan vallás követőivel, akik máig a kamu-Messiásuk meggyilkolásával vádolnak minket?

Már csak az hiányzott Környey-Nagy úr cikkéből, hogy Izrael államnak is nekimenjen. Nem tud a fejembe férni, hogy a tisztelt magyar jobboldal mi kivetendőt talál ennek a csodálatos országnak - melyet véres verejtékkel varázsolt termékennyé számtalan szorgos zsidó ember - politikájában. Kíváncsi vagyok, mi lenne Környey-Nagy úr véleménye, ha az ő családját robbantotta volna néhány palesztin TERRORISTA!!! A polgár uraknak ezt nyilván nehéz megérteniük, de szerencsére Cion népét jelenleg a béke egy olyan nemzetközileg is elismert harcosa, mint Ariel Sharon miniszterelnök vezeti.

Mi sem avatkozunk az esztergomi érsek dolgába, ezért tisztelettel megkérném Környey-Nagy urat, hogy ő se avatkozzon a MAZSIHISZ belügyeibe. Az egyetlen dolog, amit mi zsidók szeretnénk elérni az, hogy végre 5700 év után itt a diaszpórában is békében élhessünk. Elegünk van abból, hogy megint egy Horthy szellemiségét idéző kormány van hatalmon, amelynek miniszterelnöke szíve szerint megint bevezetné a numerus clausust, és csak azért nem teszi meg, mert fél az Európai Unió válaszától. A nagypapám is megmondta, hogy a magyarok nagy része legszívesebben őt egyből visszaküldené Mauthausenba.

Remélem vágatlanul megjelentetik a levelemet, bár a mamám szerint minden jobboldali sajtótermék cenzúráz, ezért ő csak 168 órát, Hócipőt, és Népszabadságot hajlandó olvasni.

Gábor Judit
Lauder Javne gimnázium, Hatikva osztály

(nálunk nem számozzák az osztályokat, mert ez egy liberális, a gyerekeket nem beskatulyázó iskola)
főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001