főoldal | Zine | Kedves m_ATULA! | 
Karácsonyi diszkórazzia

[Mai Lap, 2001. december 27.]

EA Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége országos razziasorozatot hirdetett. Azt vizsgálják, hogy a diszkókban és egyéb szórakozóhelyeken dolgozó dj-k renelkeznek-e célirányos szakképesítéssel, illetve használnak-e illegális hanghordozókat.

Mindennel egyetértek, amely előmozdítja a törvényességet és a szakma becületének védelmét - mondja Dévényi Tibor, az ismert tévés egyéniség, akiről az is köztudott, hogy korábban maga is lemezlovasként dolgozott.

Mint megtudtuk, a disc-jockey-knak a lehető legszélesebb szakmai tudást kell megszerezniük: nem elegendő a régi és új együttesek ismerete. Legalább alapfokon kell angolul tudnia a jó lemezlovasnak, hogy tisztában legyen a dalok tartalmával. De vannak egyéb kulisszatitkok is.

Nem mindegy, hogy az egyes dalbetéteket milyen sorrend szerint játsszuk le. Lassú, melankolikus zene után például nem szabad mindenféle átmenet nélkül gyorsan pörgő számokat leadni - szögezi le Dévényi Tibor, aki azt is elárulja, hogy ő korábban a dj-jelölteket vizsgáztató bizottság tagja volt.

Mai Lap

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001