főoldal | Kedves m_ATULA! | 
Ariel Saron a szappanfiú

Mint avval mindnyájan tisztában vagyunk a német precizitás, az árja faj felsőbbrendűsége és a német tisztasági törvények mind szerepet játszottak azokban a próbálkozásokban, amelyeket a harmadik birodalom tett a szappangyártás megreformálásáért.

Persze sokan úgy gondolják, hogy nem szabad embertársainkat szappanná transzformálni, de valljuk be, hogy napjainkban, amikor az újrahasznosítás oly fontos szempont különböző termékek piacra dobásánál, nem mehetünk el szótlanul a német szépségipar által felmutatott eredmények mellett. Ha eltekintünk az alapanyagként felhasznált emberek vallásától, az akkor aktuális világpolitikai helyzettől és figyelembe vesszük a napjainkban oly szigorúan betartatott bálna vadászatott tiltó nemzetközi egyezményeket mindnyájunknak be kell látnunk, hogy a szépségipar egyetlen lehetséges menekülési útja az ember alapú kozmetikai termékekben rejlik.

Ezt felismerve szövetkezett a világ négy nagy kozmetikai cikkeket gyártó cége a második világháború után Dr Mengele örököseivel, hogy a már meglévő tapasztalatok birtokában, tovább fejlessze és megreformálja az utolsókat rugó szépségipart.

Kutatásaik lényegileg már a második világháború utáni első hónapokban figyelemre méltó eredményeket hoztak, de a még oly közeli szörnyűségek miatt, nem mertek a világ elé állni nagyszerű termékeikkel. Hamarosan felismerték, hogy nagyon sok időnek kell ahhoz eltelnie, hogy a világ értékelni tudja fáradozásokat, melyeket az emberiségért tettek. A hatvanas években ők alapították meg a green peace nevű környezet védelmi szervezetet azt gondolván, hogy a bálnavadászat korlátozásával zöld utat nyerhetnek termékeik. Céljukat majdnem sikerült elérniük, de pár hónappal ezelőtt az amerikai ipari kémek megdöbbentő jelentést tettek le az akkor még elnöki székben ülő Clinton asztalára. A mosószerek piacán konkurenciát jelentő Izraeli tulajdonban lévő Ariel cég már a húszas évek elején kísérletekbe kezdett a szappanból történő emberi élet megalkotására. A kísérleteket az akkor még illegalitásban levő palesztin kormány rendelte meg értesülvén a Németországban folyó kísérletekről.

A cél az volt, hogy a második világháborúban szappanná avanzsált zsidóságot a háború után Izraelbe szállítsák és ott újra emberré alakítva a hadseregben tegyenek szolgálatot új hazájuknak.

1928-ban az Ariel cégnek végül is egyetlen példányt sikerült létrehoznia akinek a Saron keresztnevet adták. A vezeték nevét pedig az őt létrehozó cégtől az Arieltől kapta.

A fiatal Sharon egész életét meghatározta születésének furcsa körülményei. Egészen kis korától a Moszad kötelékében nevelkedett így nem meglepő, hogy a katonai pályát választotta. Az már csak a sors kegyetlen fintora, hogy a szappanfiú (így hívták őt a Moszad emberei) világpolitikai tényezővé vált, örökre meghiúsítva evvel a kozmetikai termékeket gyártó cégek törekvéseit.


Patkó Bandi

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001