főoldal | Kedves m_ATULA! | 
Szevasz Kokó, menj anyádba!

A nyamvadt testű Kovács KOKÓ, a kispesti szipusok szégyene, aki kiskora óta sportol, és még nem nyírta ki az anyját, most végre megtette, amit régóta vártunk tőle: Abbahgyja a profi bokszot, és elmegy az anyjába. A hihetetlen méretű médiatámogatottság mellett számtalan sajtóorgánum cikkezgetett arról, mekkora faszt csinált ebből a kis pöcsből az RTL Klub, nameg a magyar hősteremtő szájhagyomány. Tévedés. Kispest MédiaVállalkozó KOKÓ saját maga tehet a bukásáról. Egészen pontosan a bukás nagyságáról.

Rosszabbnál rosszabb bokszolókkal verekedett, a legszebb az volt, amikor azt a mexikói trafikost ütötte ki a 2. vagy 3. menetben, utána pedig szó szerint arról beszélt az RTL Klubnak, hogy a jó bokszolónál egy igazán veszélyesebb ellenfél van, amelyik nem tud bokszolni. Az első igazi ellenfél meg simán küldte a padlóra. A profiboksz nem a verbalitás és a pátosz világa, de ez úgy látszik nem esett le az amatőr csilagnak.

<span clas="lírai">Pedig, Kokó, mi téged választottunk, hittünk Neked, és tessék! Áltattál minket avval, hogy te leszel a legnagyobb világbajnok! Hogy legalább 120 kilós feka válik belőled. És hogy a vállaidon elviszed az omlimpiát! Most aztán fuccs az egésznek.</span>

Talán az sem véletlenül került szóba, hogy Fidesz-MDF színekben indul a fiú. Jövőorientált retorikája legalábbis Pokorni szintű, de Orbánétól sem áll messze. Talán az egyetlen ember lett volna a csapatban, akit nem méreget ferde szemmel a ballibsi sajtó. Sajnos azonban a profi boksz keményebb ellenfélnek bizonyult az MSZP-nél, hogy az SZDSZ-ről már ne is beszéljünk. Ősz óta csak azt lehetett hallanni, hogy nemsokára lesz az igazi bajnoki mérkőzés. Nagypofájú ígéretekben nem volt, hiány, és ha mást nem lehetett mutatni, a piros Alfás, vigyorgós vágókép mindig megvolt.

Annyit el kell ismerni azonban, hogy szépen végigjátszotta a meccset. Az RTL Klubban, ahol nyilvánosan lefejezte Batiz Szolárium András és az a szőke sportribanc, nem játszotta az eszét, mint Nagy Imre a népbíróság előtt, a család-üzleti élet-sportdiplomácia szlogennel búcsúzott, nameg azzal az oltári faszsággal, miszerint: "nem lehet úgy bokszolni, hogy nincs ellenfél. Hogy nincs miért." Lehet persze az Universumot okolni Kokó válságáért, de ez körülbelül olyan lenne, mintha az ellenőrök taplóságát a BKV mínuszosan stagnáló anyagi helyzetével magyaráznánk.

A Kokó-betegség lefolyása azért még egy ideieg el fog tartani. Pista ugyanis utalt arra, hogy nemsokára átül Batizék oldalára, vagyis egy ideig még figyelemmel kísérhjetjük haláltusáját a képernyőn. Hogy miért köszönt ez az idióta mindent az RTL Klubnak, azt pedig már tényleg tőle kéne megkérdezni.

recska

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001