főoldal | Kedves m_ATULA! | 
It's a Budapest thing and you would never understand II.

Szerbusztok. Szeretném nektek a 'Vegyétek fel a Slayeres pólótokat, ti lilapicsájú buzik' című versemet elmondani.

Vegyétek fel a Slayeres pólótokat, ti lilapicsájú buzik

Sokkal szebbek lesztek benne, mint most.
Nem fogtok benne hülyén kinézni.
Ne vegyétek fel többé a Merrell hegymászó cipőtöket,
Mert itt nem is kell hegyet mászni.
Lopjátok el a lemeztáskákat,
Verjetek agyon esténként egy dídzsét.
Hallgassunk szombatesténként Slágerrádiót,
Mert még mindig az a legjobb,
Vannak benne néha őszinte gitárriffek.
Igyatok egy csomó sört,
Jobb lesz tőle, és viszonylag olcsó.
Ne menjetek soha többé buliba,
Mert ott mindenki buzi.
Kinél van a kábítószer, kinél van a kábítószer

LÁZADÁS, LÁZADÁS

JEEEEEEEEEEE JEEEEEEEE JEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


---

Ez egy elég szép vers, akkor írtam, amikor be voltam rúgva. Jó érzés volt, mert a szomszédomban van egy kupleráj, ott elég sok kurva van, és amikor jöttem fel a harmadikra gyalog, akkor is hallottam a kurvákat. Akkor találtam ki, amikor hazafelé gyalogoltam, a Trafónál kezdtem, és a Castrónál már majdnem készen volt. Ez jó teljesítménynek számít, mert tegnap is részeg voltam, de akkor csak három hányást láttam, egyet a Kertész utcában, egyet a Nyugatinál, egyet pedig már a Lónyayban.

Ma másnaposan mentem ebédelni, rossz volt, mert a nagymamám nagyon beteg, egész nap be van gyógyszerezve, és ettől szegény nagyon lassú. Kínaiban ettünk, a pincérlány cigány volt, a szája sarkában herpesszel, a két fogás között a barátnőjével beszélgetett, nem tudta melyik főétel melyik, a söröskorsót pedig úgy fogta meg, ahogy állítólag a Csízi Ági faszt vert, amikor 15 éves volt.

Este találkoztam a barátaimmal. Nagyon sokféle barátom van.

- Akinek nagyon sok problémája van

- Aki olyan szerencsétlen, hogy én is sajnálom.

- Akinek van kivel baszni.

A sokféle barátom mind be volt rúgva. Arról beszélgettünk, hogy holnap együtt lemegyünk a Batthyány téri metrómegállóba, szalonnát fektetünk a sínekre, ráfekszünk a szalonnára, és amikor jön a metró, akkor majd eltol minket a Kossuth térig. Ezen azért fogunk nevetni, mert akkor szalonnán átcsúsztunk a Duna alatt.

Múlt héten síelni voltam. A faluban két kocsma volt, a Szenario, és a másik, ahol a tulajdonos először finnek (finnnek) nézett, de amikor megtudta az igazságot, kihozott a spájzból egy portrét, amely az ifjú Haynaut ábrázolta egy Brescia-Atalanta mérkőzés szünetében. A barátom, aki úgy néz ki, mintha Frodó zsidó lenne, utolsó nap beleöntött másfél kiló sajtos raviolit a vécébe.

---

Aludtam egyet, és ma minden nagyon vidám volt. Két munkatársammal is rendesen viselkedtem. Elmentem egy órára az egyetemen. A tanár úr, aki többnyire a húsosfazék mellett van, elmesélte, hogy egyszer levelet írt neki a gonosz Csurka István, és azzal fenyegette meg, hogy 'egyszer még találkoznak'. Én a mellettem ülő lány melleire igyekeztem koncentrálni, világoskék pulóver volt rajta, matching világoskék, lapostalpú cipővel.

A kocsiban 24 fokot mutatott a hőmérő. Letekertem az ablakot, jobb kezemben lazán egy Fanta Vadmálnát tartottam (majdnem azt az új zöld szart kértem, de aztán eszembe jutott, hogy nem kell minden új divatnak bedőlni), végigrepesztettem az Üllőin, és közben egy AC/DC koncertet hallgattam. A két legjobb szám ment pont végig, a Whole Lotta Rosie és a You Shook Me All Night Long. Ha segítesz magadon, az Istenke is megsegít, és tekerés nélkül is jó helyen indítja el a kazettát.

Este a Westendben mulattam, ahogy csak egy magyar úr tud. Először nadrágot vásároltam, az eladónak hanyagul a 32-es méretet vetettem oda, majd megszégyenülten egy 36-ossal távoztam. Később két alsónadrággal és egy Western Whopper menüvel vigasztaltam meg magam. Végül napszemüvegeket próbáltam a formatervezés legalját jelentő Avanglion cég standjánál, de még 2990 forint is sok tud lenni egy olyan fashion statementért, amit csak néhányszor, hanyagul a fejemre tolva viselnék.

Ma az alábbi esetekben kerülhettem volna összeütközésbe a rend őreivel:

- Még mindig a tavalyi matrica van a kocsimon, mégis ingyen parkoltam.

- Írtam egy sms-t, amelyben más embereket igyekeztem bűncselekményekre bíztatni, sikerrel.

- Nem jelentettem fel a mellettem lévő kuplerájt.

- Nem jelentettem fel az alattam lévő kuplerájt.

Este megnéztem a Kalózok érzelemdús, de legalább Geszti Pétertől mentes olasz változatát. A főhős először heroinista, kigyógyul, szerelmes lesz, aztán jól túllövi magát. A film egyébként nem a rádiózásról, hanem roppant mély férfibarátságokról, és az öregedés elviselésének nehézségéről szólt. A teletext szerint 'a népszerű olasz rock-sztár Luciano Ligabue első rendezése őszintén és szeretettel vall a lelkes és zavaros időkről'. Kurva nagy rocksztár lehet, szerintem Lemmy (vagy Angus Young, hogy az AC/DC-nél maradjunk) soha nem rendezni semmitse. A heroinistákat egyébként végtelenül utálom, elmagyarázom majd egyszer az egész elméletem, most viszont legyen annyi elég, hogy felőlem mindenki lehet kakas a saját szemétdombján, de utána kinyalhatja a seggem.

Az egyik barátom, aki lány, a lelkemre kötötte, hogy akkor se próbáljak meg dugni vele, ha ő véletlenül megkérne rá. Ez még tegnap volt, csak hogy világos legyen a kronológia. Megesküdtem neki az életemre, hogy majd megtartóztatom önmagam. A fogadalmam saját magamnak is erőt adott, most már tudom, hogy jó ember vagyok.

Ui: Végül a szalonnás akciót hagytuk a picsába, mert a barátom azt mondta, hogy nincs kedve hozzá.
Marci Personality

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001