főoldal | Kedves m_ATULA! | 
Orbán - Medgyessy: Ki szarik büdösebbet?

Végre megegyezett Orbán Viktor, kormányfő és Medgyessy Péter, szocialista miniszterelnök-jelölt. Nem szópárbajban mérik össze erejüket, hanem a mellékhelyiségben teszik próbára egymást: szarnak egy hivatalosat, amelynek szagmintáját egy hétig nyilvános helyeken értékelheti a választópolgár. Március 28-tól április 4-ig lehet majd szinte minden településen, a nagyvárosokban több helyen is, beleszagolni az elkövetkező négy év polgári és szocialista elképzeléseibe.

Mint Borókai Gábor kormányszóvivő elmondta, a Fidesz és így a nemzet érdeke is, hogy a polgárok ne csak a "szardobálózásról", hanem magáról a "szarról" is kialakíthassák véleményüket. Kovács László, szocialista pártelnök, aki szerint a rég várt megállapodás szocialista érdem, elmondta, a fontos az, hogy az emberek megtudják, "a politikus is ember, aki olyat szarik, mint amilyen önmaga". A két érintett egyelőre külön nem kommentálta a hivatalos bejelentéseket.

A párbajra március 26-án kerül sor a Parlament két, egymás mellett elhelyezkedő mellékhelységében. Egy független orvosokból és sportbírókból álló bizottság kezeskedik majd arról, hogy a két politikus a versenyt megelőző napon ugyanazt táplálkozzák. "A verseny tisztességes lesz" közölte az egyik -neve elhallgatását kérő- bizottsági tag, aki elmondta azt is, hogy a miniszterelnök-jelölteknek egyetlen fájdalmas aktuson, a gyomormosáson kell átesniük pontosan huszonnégy órával a párbaj előtt.

Kerma Lagza

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001