főoldal | Kedves m_ATULA! | 
It's a Budapest thing and you would never understnd III.

Kedves Otthoniak!

Mindenkit csókolok innét Los Angelesből, a napfény és a gondtalan élet világfővárosából. A hét végén választások lesznek, ezért egy kicsit mindenki ideges. Mi már mindannyian eldöntöttük, hogy kire fogunk szavazni, kivéve Aput, mert ő még hezitál Robert Mugabe és Kadhafi tábornok között. Ígéretemhez híven lefényképeztem minden fontosat ez a hosszú húsvéti hétvége alatt, a képeket a másik borítékban találjátok. Megszámoztam őket, hogy világos legyen melyikhez melyik magyarázat tartozik. Íme:

1. Péntek este 20:00; Kínai étterem
Tudjátok, ez az a hely amiről már írtam, hogy nagyon jól főznek, és van egy herpeszes pincérlány, aki úgy fogja a sört, mint ahogy állítólag a Csízi Ági vert faszt 15 éves korában. Ő már nem dolgozik itt, helyette viszont felvettek egy nagydarab, imbecilist, aki éppen úgy néz ki, mint a Gummo című filmben a dagadt mongoloid lány, akit a családja pénzért kúrásra fog, később pedig leborotválja a szemöldökeit. A kép őt ábrázolja, valamint azt a két vendéget, akik között az alábbi beszélgetés zajlott le néhány perccel korábban:
József: Érted, nekem már kurvára elegem van az egészből, a kurva Dajcs Tomikával, meg a kibaszott olimpiával. Kurvára nem rendezünk mi azt sohasem.
Imre: A rohadt köcsög zsidó. Csak azt nem tudom, hogy ki a faszomra szavazzak akkor.
József: Láttam a múltkor a Thürmert a tévében. A Betlen Jancsi kérdezte, és kurvára nem tudta megfogni. Azt mondta a Thürmer, hogy a szegények ne fizessenek adót, a gazdagok viszont kurva sokat. Kurvára igaza volt.

2. Vasárnap hajnal 02:30; Nyugati Tér
Ezen a képen a barátaimmal állok egy éjjelnappali bolt előtt. A kezünkben sör van, és azért nézünk felfelé, mert a két emelettel feljebb lévő, Face nevű kocsma teraszáról cigarettacsikkeket lövöldöztek a fejünkre.
A kép jobb szélén egy hajléktalan nő látható, aki hátát az épületnek vetve, nadrágját lazán letolva diszkrét terpeszben vizel. Erre a képre különösen büszke vagyok. Figyeljétek meg, milyen hatásos kontrasztban áll egymással az Eiffel által tervezett hatalmas fém és üveg épület és a falától az úttestig nyílegyenesen csordogáló húgycsík. Ráadásul egyszerre legalább öten lépik át a patakocskát úgy, hogy eszükbe sem jut a forrásra gondolni.

3. Vasárnap este 21:00; Liszt Ferenc Tér
Ez egy közelkép a volt barátnőmről. Előtte három tequila maradványát láthatod. Azért ivott ennyit, mert fájt a feje, és mélyen hisz az alkohol gyógyító erejében. Szegény el van keseredve, mert úgy érzi, hogy amennyiben a gonoszok nyerik a választásokat, akkor olyan légkör lesz ebben az országban, amelyben ő képtelen dolgozni. Függetlenül attól, hogy ő eddig soha nem dolgozott, leszámítva azt az egy hónapot, amíg kizsákmányolva érezte magát a Nokiánál, ahol keveset fizettek azért, hogy nem csinált semmit. Bár megkértem, hogy ne, mégis hosszasan beszélt magánéleti problémáiról.

4. Hétfő este 21:15; Oktogon, Burger King
Az egyik asztalnál ülve kattintottam el ezt, a bejárati ajtó felé fordulva. Kint az utcán egy Fedél Nélkül árust láthatsz cowboykalapban, amint éppen úgy tesz, mintha lovagolna. A bal oldali falnál elhelyezkedő számítógépek előtt azok ülnek, akik egy Whopper menü megvásárlása miatt húszpercnyi világhálót kaptak ajándékba. Ők egytől egyig a lutri.hu oldalain igyekeznek megtéríteni a befektetést.
A kép készültekor már eléggé ideges voltam, mert tudtam, hogy mennyit fog késni a csaj, aki a Marriotból jön. Ennek a hangulatos kis szállónak a legfelső emeletén annak a pártnak szinte minden prominens képviselője adott egymásnak találkát egy koktélparti keretei közt, amely párt teljes szavazóbázisa hatalmas parasztnak tartja a Story magazinban dokumentált társasági események résztvevőit. Mindannyian annak örültek, hogy a Supergroup nevű művészkollektívának sikerült két, viszonylag nagyméretű kék vitorlát kifeszítenie az Erzsébet-hídra, olyan összhatást keltve, amilyet már a kezdő Christo is letagadott volna. Pedig őt is csak a hülye felesége kényszerítette a floridai szigetvilág meg a Reichstag bebugyolálására. Soros úr pénzelte ezt, és egy ilyen parti árából 196 Pa-Dö-Dö haknit lehetett volna szervezni egy zalaegerszegi gyermekkönyvtár előcsarnokába.

---

Én nagyon bízom egyébként a politikusokban, most már minden jóra fog fordulni. Los Angelesben végre rend lesz, és jövő héttől kezdve az emberek mosolyogva fognak sétálni.

Mindenkit puszil:
Marci Personality

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001