főoldal | Kedves m_ATULA! | 
Simek Kitti

Simek Kittiről a m_Atula m_Agazin eddig keveset írt. Most ennek vége, és bemutatjuk Kittit osztálytársai szemével.

Simek Kitti osztálytársai a m_Atula m_Agazim felkérésére fogalmazást írtak osztálytársukról. Az alábbiakban szemelvényeket közlünk a pszichológiai háttérmunkához nélkülözhetetlen kis írásokból:

"A Kitti nagyon rendes lány volt, csak mindig zárkózott. Egyszer én is csúfoltam, mert kopasz lett az anyukája. Megsértődött, de nem hiszem, hogy meg akart volna ölni."

"Nem hiszem, hogy a nevelőapja nagyon molesztálta volna. Én egyszer mondtam még elsőben, hogy mutassa meg a punáját, és akkor megmutatom a dákómat. Nem akarta, ilyen szexes dolgok korábban sem érdekelték, most se hiszem hogy olyan dugós lett volna."

"Karácsonyra szép új tolltartót kapott. De azért lehet, hogy rossz dolga volt."

"Mindig nagyobbakkal is barátkozott. Én úgy tudom félig cigány. Az ilyen családokban könnyen felforr a vér, most is ez lehetett. Tudtam, hogy korábban is voltak otthon náluk meleg helyzetek."

"A Kitti nem nagyon szerette a nevelőapukáját. Én se annyira szeretem az enyémet, mégse ölöm meg. Anyu kérdezte amikor kiderült, hogy mi volt, hogy nem volt-e ugye a Laci - az én nevelőapukám - olyan furcsa hozzám. Mondtam, hogy nem, és ha jól viseli magát, nem is fogom lelőni. Nincs is pisztolya, csak azt utálom, amikor direkt hangosan böfög."

"Ez szerintem egy nagyon bonyolult emberi és jogi probléma. Örülök hogy sokat beszélgettünk Kriszta nénivel az esetről, így mindannyiunknak könnyebb feldolgozni. A mi családunkban soha nem fordulhatna elő ilyen, mi otthon is mindent megbeszélünk, Kriszta néni szerint is ez a helyes. Talán nekik többet kellett volna beszélgetniük."

"Én úgy tudom, hogy a nagyobb barátaival volt hogy alkoholt ittak. Szerintem ez is közrejáccott."

"A Kittinek környezetismeretből négyesei voltak, de többib?l inkább kettes hármas."

"A Kitti nem hülye, de fel tudja kapni a vizet. Amikor például mondtam, hogy adja oda a vonalzóját, nem akarta, de aztán szóltam a Nórinak, hogy kérje ő el. Akkor neki odaadta, és a Nóri meg nekem. Amikor ezt meglátta, azt mondta a Nórinak hogy "szemét" mert továbbadta nekem, ő meg neki adta oda. Szerintem nem kellett volna ezt mondania, mert nyugodtam odaadhatta volna már nekem is matekon. Lehet, hogy a javítóban majd megtanulja, hogy segíteni kell a másikat."

"Nekem a Kitti egyszer azt mondta, hogy aki hülye haljon meg. Nem gondoltam, hogy tök komolyan gondolja. A nevelőapja tényleg hülye volt."

"Szerintem a tévé is tehet róla."

m_ATULA m_AGAZIN

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001