főoldal | Kedves m_ATULA! | 
It's a Budapest thing and you would never understand VI.

Nagyon egyszerű történet. A barátoméknak volt egy nyaralójuk. 15 éves korunkban kezdtünk el oda járni, vonattal, stoppal és biciklivel küzdöttük le magunkat, mindenki mindenkinek a vetélytársa, kilenc pontot ért a szopatás, Rage Against The Machine-t és QSS-t hallgattunk, megittunk egy csomó Kalinkát, rossz füvet szívtunk és azt üvöltöttük, hogy Kézigránát kell ide.

Megpróbáltam megdugni életem legrondább nőjét, de túlságosan be voltam baszva, reggel pedig arra ébredtem, hogy esik a hálózsákomra a hó. A saját farkamat lóbáltam a saját videokamerám előtt a nappaliban, ahol a közös zuhanyzástól bokáig ért a víz. Később begombázva forgóztam, és négy méterre állva az asztaltól tökéletes fonák lecsapással válaszoltam a tökéletes fonák lecsapásra.

Még később még jobban begombázva több órát ültem egyedül egy teljesen üres szobában, teljesen szétesett érzékszervekkel, hajnalban csendben lapozgattam egy Magritte albumot, nyugodtan elmagyaráztam, hogy miért jelenti a hímnem diadalát, ha Bolívia legyőzi egy focimeccsen Mexikót, reggel megittam egy doboznyi hideg tejet, csecsemőnek éreztem magam és elalvás közben megértettem a furcsa kalitkás és kalaposemberes képeket.

Végtelenül részegen vezettem saras bekötőutakon, és egy életre megtanultam, hogy a Velencei tóból nem lehet egyedül kimászni, ha az egyetlen kapaszkodó egy rosszul szigetelt villanyoszlop. Annyira bebasztam, hogy nem is fogtam fel, hogy megnyertük a KEK-et, pedig abban a csapatban még Ronaldo is játszott.

Amikor volt barátnőm, reménytelenül néztem, hogy beecstasyzva fetreng a fotelban, és magában dünnyög meg sóhajtozik, amikor nem volt, azokat a nőket néztem fetrengeni, dünnyögni és sóhajtozni, akik még a hajnalban bugyiba dugott kézzel elalvást sem tudták biztosítani.

Néhány év után feltűnt, hogy már nem ugyanazokat az embereket kell kirugdosnom az ágyamból, sőt néhányan annyira nem ismertek, hogy bele sem mertek a hálózsákomba feküdni. A fű sokkal jobb lett, de már senki nem vállalta be a vödrözést és a vele járó fetrengést és köhögőgörcsöt, ugyanúgy, ahogy már senki sem hozott magával kommersz rövideket.

Volt olyan nap, amikor senki nem pakolt magába semmilyen keménydrogot, nem fogyott el a rekeszszámra hozott sör, senki nem hányt le semmit, nem rúgtam le nagy darabokat az ajtóból, hanem húst sütöttünk és a sok sört szétpisáltuk a kertbe. Napközben frizbiztünk, megvettünk a benzinkútnál minden létező újságot, rohadtunk a napon, Röyksoppot meg Notwistet hallgattunk, minden harmadik embernek autója van, aki kihullott, az művész lett Bécsben, csicska a Fidelitasnál vagy az élet leegyszerűsítésének kedvéért gyereket szül inkább.

Eltelt még egy kis idő, már naponta gondolkodtam azon, hogy összeegyeztethető-e az, hogy Butthole Surferst hallgatok azzal, hogy ezt az anyámék által a seggem al1á tolt kocsiban teszem miközben Piacvezető felé hajtok, aztán a barátomék szülei beváltották amit évek óta ígértek, eladták a házat valami székesfehérvári faszfejnek, lementünk még egyszer utoljára, szombaton szép volt az idő vasárnap meg ronda, be sem jött rendesen a trip, végtelenszer meghallgattuk az Old School Budapest Brooklyn Style című örök-underground slágert, összedobtuk annak antiszemita változatát, emlékbe elhoztam egy narancssárga lágytojás-tartót, segítettem kiüríteni a házat, közben pedig elhatároztam, hogy írok erről az egészről valamit, ami csöpög a nyáltól és az ifjúság legszebb eltékozolt évei felett úgy sajnálkozik, mint a Sláger Rádió.

Marci Personality

főoldal

m_ATULA m_AGAZIN | © 2001