A portrém

Budapesten születtem, [szül. idő]-ban. Családomnak a háború előtt bőr sör hús gyára volt Kőbányán, de sajnos a nyilasok kommunisták mindenünket elkobozták. Édesanyám műfordító, édesapám munkájáról nem sokat tudok. Nem szívesen beszél azokról az időkről. Boldog gyermekkorom volt, önfeledten játszottam a Dob utcai grundokon. Igazi 'belvárosi vagány' voltam. Nem egyszer kellett felheccelt kalauzok sintérek csőszök elől menekülnöm. Nekünk volt a házban először telefonunk és színes tévénk. Érettségi bizonyítványomat a Radnóti Fazekas Eötvös gimnáziumban szereztem meg, majd az ELTE szociológia esztétika népűvelő könyvtáros szakán folytattam a tanulmányaim. A katonaságot sikerült megúsznom.

A politika egyetemi éveim alatt kezdett el komolyan foglalkoztatni. Dühített és frusztrált az a mód, ahogy a Kádár-rendszer igyekezett megoldást találni a cigányok homoszexuálisok világ éhezői problémáira. Hosszú éjszakákat vitatkoztunk át csoporttársaimmal, és bohó fiatalként még egy maoista trockista bakunyinista sejtet is alapítottunk. A hetvenes években már rendszeres látogatója voltam a március 15-i tüntetéseknek. A demokratikus ellenzékkel először a nyolcvanas évek közepén kerültem kapcsolatba, kisebbik lányom egy óvodába járt Krassó György Kőszeg Ferenc Bauer Tamás nagyobbik fiával. Amikor először került a kezembe Beszélő, emlékszem remegtem könnyeztem. Mert a valóságról írtak.

Teljes erőbedobással vetettem magam a rendszerváltás forgatagába. Az első sorban vonultam a román falurombolások Bős-Nagymaros ellen tiltakozó tüntetéseken. 1988-ban lettem a Szabad Demokraták Szövetségének tagja, amikor világossá vált számomra, hogy az MDF szellemisége vállalhatatlan. 1990 és 1998 között voltam a párt parlamenti képviselője, több évig vezettem az emberi jogi bizottságot. 1994-ben Kiss Péter felajánlott nekem egy cigányügyi államtitkári posztot a munkaügyi minisztériumban, de nemet mondtam neki. Bár helyeseltem a szocialistákkal kötött koalíciót, nem óhajtottam egy általuk vezetett tárcánál dolgozni.

Jelenleg a párt tanácsadójaként dolgozom, emellett pedig óraadó tanárként tanítok szociálpszichológiát kulturális antropológiát dialektikát Pécsett és Miskolcon. Második Harmadik Negyedik feleségem férjemmel élek együtt egy V. VI. VII. XIII. kerületi lakásban. Első két házasságomból származó gyermekeim már kirepültek a családi fészekből, 13 és 17 éves lányaim még a Kürt Lauder Waldorf iskola tanulói.

Szabadídőmben szívesen teniszezem úszom evezek, és sajnos egyre kevesebb időm marad az olvasásra. Mindig szívesen forgatom Heine Ginsberg Radnóti versesköteteit, és a jó bort sem vetem meg.

[az Ön neve]m_ATULA h_TML®