főoldal | archívum | Kedves m_ATULA!
Közlemény
A szerkesztőség bizottsági ülésen vesz részt Kubában. A magazin frissülése ezért jelenleg szünetel egy-két napig. Addig is a következő sorokkal szeretné kárpótolni olvasóit:

Beveszem a gyógyszert elkábulok,
hazamegyek és egy nagyot maszturbálok,
megszédülve, kubai nők én úgy imádlak titeket.

kubai nők rátok gondolok, tengerpart és pálmafák és más csuda dolog.
mindenütt jó, de legjobb otthon, mert én rátok gondolok.

/88-as csoport/
Aggyad az agyad - Norvég black metál
A Rock Around The Clocktól kezdve a könnyűzene történetében - akárcsak a világ focipályáin - minden megtörtént már, a m_ATULA m_AGAZIN mégis csak egyetlen egy esetről tud, amikor az énekes agyát a zenekar többi tagja pörkölt formájában elfogyasztotta. Kurva ijesztő, és csakis Skandináviában történhetett meg. Templomégetés, gyilkosságok, metál... | ez nem elég »
100-90-10
A munkamániások után bejött Józsi, a cigány. Leült és mosolygott tovább. "Én nem szeretek dolgozni. Egyszerűen nem. De szerintem 100 emberből 90 ezt mondja." Mónika a másik tűsarkára állt, ajkán több megawattnyi stúdiófény csillant meg könnyedén. "Furcsa, én azt hittem, csak egymillió cigány van."
Ekkora Geller, RTL klub, Budapest
It's a Budapest thing and you would never understand I.
Amíg mindenki a Lovin fagyoskodik valamilyen értelmetlen tradíciót követve, pihenés anyáméknál. A lovi meg a foci ugyanolyan dolog, nem lehet évente csak egyszer kijárni. Vagy mindig, vagy soha. Vegyük magunkat komolyan...| ez nem elég »
Karácsonyi diszkórazzia
[Mai Lap, 2001. december 27.]
A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége országos razziasorozatot hirdetett. Azt vizsgálják, hogy a diszkókban és egyéb szórakozóhelyeken dolgozó dj-k renelkeznek-e célirányos szakképesítéssel, illetve használnak-e illegális hanghordozókat... | ez nem elég »
Az elveszett királyfi
magyar népmese (Ékes József gyűjtése)
Eccer vót, hó nem vót, vót egy király. Ez a király kenyte, kenyegette az asszonyt, mégsem vót gyeröke, csak egy. Hát a kis a Gazsi. Vót még neki lyánya vagy három... | ez nem elég »
Demszky Gábor, az igazi cenzor
Flegma, mint Johnny Rotten, veri az asszonyt, ráadásul pedig Bauer Tamás ellensége. Egy imádniváló ember. Erre bekattan itt nekünk, koncertbetilt, szarik az önmaga által hozott rendeletre, idegpályára helyez. Idén sem lesz Fehér Karácsony... | .ez nem elég »
Félszeg gondolatok
Dávid Ibolya, ha eszembe jut, mindig felizgat. Szeretem az érett, szőke nőket. A kicsit csontosakat, kemény, sötét húsú combjukat, izmos hátukat. Dávid engem nem mint politikus érdekel, hanem mint nő. Izgató az is, hogy ő egy igazságügy-miniszter. Egy olyan asszony képe tűnik hát elő, akit, ha sikerülne megszereznem, önmagát, múltját, karrierjét dobná el a szerelemért. Kis tömzsi farkammal, legszívesebben úszás után, amikor lúdbőrzik a fenék, szereznék örömet neki...| ez nem elég »
Pedig én a pinájáért fizettem... | 
Ha egy prostinak tetkója van, az primitiv és szar az ágyban, ez közismert tény. Az 1.ker fazekas utcában volt ez a Szilvi művésznevű csaj. Nem magas, talán 170 max, 21 évesnél nem több. Vékony alak, kislányos tökéletes test, bársonysima bőr, kedves, a technikája is nagyon jó és szűk a kis finom borotvált puncija is. Secperc alatt beleélveztem amit leszólt, és ezzel megkezdődtek a bajok... | ez nem elég »
Olvasói Levelek 1.
A m_ATULA m_AGAZIN szerkesztőségébe a mai napig érkezett levelek gyöngyszeme kétségkívül az alábbi két írás, amit attól az embertől kaptunk, aki szerényen kitalálta a Tilos Rádiót, továbbá a Y&R-t és a McCannt a porba alázva (ide is be kéne tenni ugyanazt a linket) Magyarország legnagyobb reklámügynökségénél ártdirektor. Jó csaj-e Liptay Claudia? Menő-e a kleopátrafrizura? Mi van?... | ez nem elég »
Milyen sittes ez az új Egészséges Fejbőr a régihez képest! A Fekete Majmok című számot, mintha kiscserkészek énekelnék.
Skins Revival
Kedves Lista, kedves Új Tagok!
Ismételem utóbbi kérdésfelvételemet, más szavakkal: ki hogyan élte meg a Millenniumot és a Jubileumot? Mit sikerült eltenni a spájzba, későbbi hónapok és évek részére? Gyermekeinknek mit fogunk regélni a 2000-2001. esztendőről? Ezzel kapcsán még vannak kérdéseim a raktárban, de szeretném, ha Ti adnátok az irányt és az ütemet, és adott időben előhoznám őket.
[részlet István tetvér üzenetéből]
üzenetek még... | 
Libanyakasok
Tisztelt m_ATULA m_AGAZIN!
Szomorúan olvastam honlapjukon Környey-Nagy Ákos írását. Elkeserítőnek tartom, hogy kortársaim között 2001-ben ennyi antiszemita gondolkodású, intoleráns fiatal van. Azért pedig még jobban fáj a szívem, hogy a Magyar Nemzet, a Demokrata és az ATV Sajtóklubja után az Orbán-kormány által egyre jobban elnácíttatott Magyarországon egy újabb médium vállal közösséget az ilyen ordas eszmékkel... | ez nem elég »
Higgy és élvezz
Franciska tompora hófehér volt és puha húsú. Kezén párnás, apró zsírhalmocskák bújócskáztak, amikor Franciska az erkélyen a nap felé fordította tenyerét, és a szűk vulva alakú résbe engedte a mohó napsugarakat. Kacagott, boldog volt, mert hitt Jézusban, és szerette őt... | ez nem elég »
A kormányéval egy ütemben zuhan a m_ATULA színvonala
Az utóbbi két hétben, a kormány lakossági megítélésével párhuzamosan, folyamatosan esik a m_AGAZIN színvonala, - ez derül ki a m_ATULA m_AGAZIN legutóbbi felméréseiből. A gyorsjelentések szerint a november közepi csúcsot erőteljes minőségromlás követte, amely a felmérés szerint még nem állt meg. A grafikonon jól látszik... | ez nem elég »
Nyakasok
a genfi mészáros
A nyájtól önként elbarangoló juhok után érzett fájdalom mindig nagyobb, a testvéreit cserbenhagyó ellenség mindig gyűlöletesebb. A kálvinisták szakadársága majd 500 éve fáj és dühít, torzsalkodásuk eszünkbe juttatja a gyönyörű Madonnák lemeszelt arcát... | .ez nem elég »
Ezt a görbét maguknak köszönhetik
Köszöntötte a m_ATULA olvasóit ma az [origo]. Ritka nagy szerencséjük van, ugyanis idén az évforduló hétvégére esett, így csak fele annyi ember előtt tették magukat röhejessé a születésnapi oldalukkal. A kétpólusúvá vált online tartalomszolgáltatás monsztréja egy borsod megyei kisvállakozás büszkeségével és pallérozatlanságával kívánt boldog születésnapot önmagának... | .ez nem elég »
Szerintem basszunk.
Baló Yoda György lánya
[Ez akár a matulában is lejöhetett volna.]
"Apám! Gyerekek, a Baló lánya is TV sztár lett! Gusztustalan, undorító. A magyar1-en van este késon egy duett címu musor. Csak néztem ki a fejembol, mikor Baló Júliát láttam. Undorító egy teremtés, kiköpött apja: feje, gesztusai, mimikája.. borzalmas, egy Zombie!

Csak itt valami nagy baj lehet a magyar TV-ben: ahelyett, hogy Balót kirugják, sztárolják a randa lányát. Ez döbbenetes. Ha az RTL-en látom a szajhát, nem csodálkoznék, de a m1-en, apám, a talpam is ökölbe szorul. Nagyon sürgosen rendet kellene rakni a magyar tévében!"
a Bögöly, Pannon fórum
Szopáshoz, gyerekek!
"... | A másik botrányos jelenet az FC Sevilla-Real Valladolid találkozón játszódott le: a hazaiak 4-0-ra nyertek, második találatuk után Francisco Gallardo (FC Sevilla) gólszerző csapattársának, Jose Antonio Reyesnek a nemi szervét csókolgatta. Az ő ügyével is a fegyelmi bizottság foglalkozik. "Botrányos, ami történt, sok gusztustalan gólörömöt láttunk már, de ez mindenen túltesz. Reméljük, a vétkesek súlyos büntetésben részesülnek" - írta keddi számában a Marca. "A gyerekeknek ezek a sztárok a példaképei, a vége az lesz, hogy hamarosan egy serdülőmeccsen is hasonló jeleneteknek leszünk a szemtanúi."
m_ATULA m_AGAZIN gyűjtés
Hogyan készítsünk műsort a Tilos rádióban?
[tacepao a Tilosban]
1. Legalább óránként mondd be, hogy melyik rádió, frekvencia, musor és musorvezeto/DJ hallható. 2. Ha csörög az adástelefon, vedd fel és beszélj a hallgatóval, akkor is, ha nem kevered be az adásba. Beszélj vele udvariasan. Ha olyasmit kérdez, amire nem tudsz válaszolni, add meg neki az iroda számát... |  ez nem elég »
"Ami a Matulát illeti: ezek utan már értem, hogy a Körmendy-Ékes miért akarja cenzúrázni az internetet (elfogadni persze akkor sem tudom)" - világháló tegnapelőtt
[2001. november 21.]
Tóta Árpád és a meztelen igazság
Worluk (Tóta Árpád), az index újságírója a m_ATULA információi szerint néhány éve még Hitler-dresszbe öltözve pózolt otthonában. Adolf Hitler, aki német politikusként meghatározó szerepet töltött be a Második Világháborúban, sokak számára nyújt lelki támogatást, példaképet. A m_ATULA utánajárt az igazságnak...| ez nem elég »
György Péter, az igazi cenzor
György Péternek ez a cikk fájt. A m_ATULA m_AGAZIN nem szeret fájdalmat okozni, ezért bocsánatot kér.
[2001. november 23.]
cenzor úr
Bort iszik és vizet prédikál mondhatnánk ha puhapöcsű eufemizálók volnánk, de nyíltan megmondjuk: Unicumot iszik és össze-vissza pofázik. Előbb letiltja a pornót az HBO-ról, utána pedig plakátokat tépked az egyetemen...| ez nem elég »
Janikovszky Éva: Hát én nem is értem
Hát én nem is értem, miért sül el balul annyi minden körülöttem. Az egész ott kezdődött, hogy a Gáborral kitaláltuk, felpezsdítjük a kulturális életet egy kicsit a suliban, mert Borka néni is mondta, hogy a mai ifjúság nem csinál semmit, és nem érdekli őket semmi, csak a diszkó...| ez nem elég »
A romlás virágai
[jegyzőkönyv]

A m_ATULA m_AGAZIN második bizottsági ülésén a négy legnagyobb magyar szimbolista költő, Orbán Viktor, Kövér László, Pokorni Zoltán és Áder János vett részt. A kellő mennyiségű abszint szervezetbe juttatása, majd a világ első, teammunkában megsodort jointjának elszívása után az ülés érdemi része egy tortaszelet volt, ahogy azt angolul mondanánk....| ez nem elég »

Afganopoly
A kör kezdetén minden játékos 50-100, szabadon választott nemzetiségű harcost toboroz. Dobás után tetszőleges irányba haladva elfoglalja az első utjába kerülő várost. Ha elég tökös, akkor kitílt onnan minden arrafelé ólálkodó más nemzetségbeli harcost...| ez nem elég »
Jót tenni jó
Jót tenni jó címmel újabb kommunikációs programot indít december 1-jén a Magyar Katolikus Egyház - jelentette be Veres András püspök, szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten...| ez nem elég »
Mondj egy Miatyánkot
"Az emberek nagyon okosan és bölcsen reagáltak a helyzetre, és mi ennek részesei voltunk. Amikor Demszky Gábort kezdték kifütyülni, illetve kezdtek rá kiabálni, akkor elkezdtük mondani a Miatyánkot, amikor pedig az MSZP-t (...), akkor pedig hátulról az emberek egyszer csak elkezdték énekelni a Boldogasszony anyánkat." - mondta Orbán Viktor a Nap-Keltének adott november 9-ei tévéinterjújában. Vonjuk le a tanulságot mi is: Mondj egy miatyánkot, ha baj van.
[2001. november 14.] m_ATULA m_AGAZIN
Lemondott Várhegyi Attila
Annak ellenére, hogy az ügyészség furmányos módon, a szakértők utolsó pillanatban megváltozott véleményére hivatkozva a vádak jelentős részét elejtette, a fenmaradó vádpontokat meg enyhítette, illetve hogy a bíróság még így is felmentette az egyik vádpont alól, és pusztán hanyag kezelés miatt ítélte 300 ezer forintos pénzbírságra, Várhegyi Attila lemondott a kulturális tárca államtitkári posztjáról...| ez nem elég »
Barátok közt
1983. evi 13. torvenyereju rendelet a Magyar Nepkoztarsasag es az Afganisztani Demokratikus Koztarsasag kozott 1982. oktober 7-en Budapesten alairt Baratsagi es Egyuttmukodesi Szerzodes kihirdeteserol...| ez nem elég »
Kiegyezés után
Az ÉS az egyik legjobb példa arra, hogyan működik minden úgyahogy, legyen az jobb- vagy baloldalon, egyáltalán bárhol. Lassan az az érzése az embernek, hogy jobb lemenni a Mister sörözőbe, mert ott legalább értelmes dolgokon megy a vita. Ki kúrta meg a Krausz Évát a férjén kívül, meg Hogyan lehet begyűjteni az utolsó cseresznyét az automatán. Lehet persze, hogy ez meg egyfajta vágyodás népi romantika után dolog lenne, de nem rosszabb evvel a Kiegyezés utáni hangulattal, ami van. Egy kis olvasnivaló: Bayer és Kovács levelezése....| ez nem elég »
Oszifő
osztályfőnöki óra
Ha a nép egy szorgalmas iskolai osztály volna, és a nyomtatott sajtó lenne az ő tanári kara, akkor a Népszabadság biztos a fizikatanár posztját töltené be ebben a vidáman nyüzsgő iskolában, olyanét, aki mindig kisegőtanár az osztálykiránduláson. Mindenütt ott van, körbezseblámpázza a házikókat, és mégis a legkorábban kel. A szülői értekezletek hőse. Kalmár György, diáknevén(!) Kágyés bemutatja a mai punkot. A punk brutális költészetét. Na és kit kér fel szakértőnek? Persze, hogy a legjobbfej rajztanárt, a Réz Andrást...| ez nem elég »
A WTC Antigonéi avagy a rendőrverés hősi ethoszáról
G. I. Joe földi megtestesülései, a szabadság és a nemzet elsőszámú hősei voltak mostanáig a New York-i tűzoltók. A hősideálok most megverték az ellenük kivezényelt rendőröket, mert beparáztak, hogy temetetlen társaikat markolóval viszik a szeméttelepre. A görög drámák élnek...| ez nem elég »
Egy feltört lapon a MEH és a Magazin
Nem sokkal később, hogy ismeretlen tettesek feltörték a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) honlapját, a m_ATULA m_AGAZINT működtető szervert is találat érte. Az elkövetők pornóképeket helyeztek el a szájtok oldalain - a Matuláén helyszűke miatt csak egyet...| ez nem elég »
A faterom a muterom
  szín. am. mb. melodráma, 14 é. alul nem aj.
A faterom a muterom című film egyszerre lebilincselően izgalmas, fordulatos krimi, és mély érzelmeket bemutató, gondolatébresztő dráma. A kacagtatóan bájos jelenetek őszinte és valós problémák ábrázolása mellett szórakoztatják a nézőt...| ez nem elég »
Keményebbnek kell lennünk!
Ezt mondogasd minden nap, mert másképp nem lehet. A minap találkoztam Somló Tamással és ölebével. Mindketten megúszták, mert erősek még bennem a polgári engedelmességi reflexek. Erről szokjunk le.
Seres László szörnyű titka
Feje tetejére állt a világ az utóbbi hetekben Seres Lászlóval az Élet és Irodalom munkatársával. Laci, a közismert szalonanarchista és divatvegetáriánus saját anyjától volt kénytelen megtudni, hogy ő valójában nem az, aminek látszik...| ez nem elég »
Ujj Péter
A Fidesz, amióta a kisgazdák ennyire alulreprezentáltak, egyre nagyobb hülyeségekre vetemedik, ám ezen nem kell csodálkozni. A Matula Magazin olvasója már azon sem lepődik meg, hogy az újságírótársadalom velük együtt hülyül tovább. Főleg akkor nem, ha ezek a rohadékok jegyzeteket írnak, mert tudja, olyan, hogy kollektív felelősségtudat csak a németeknél van, de ott sincs...| ez nem elég »
Küldj kifestőt!
1984-ben 1 füzetet és 2 cerkát (B-s vagy HB-s volt jó) kellett küldenünk nicaraguai pajtásoknak. A köztévé állami hirdetése, ami a mese előtt a legkisebb tévénézőknek szól, arra bíztatja a mostani kisiskolásokat, hogy három cipősdoboznyi játékot/tanszert küldjenek a határon túli gyerekeknek, "akik épp úgy magyarok mint Te"...| ez nem elég »
1 milkát szopnak a rádiós nácik
1 milkás büntit fognak fizetni a pannonrádió tulajdonosai, mert zsidóztak. Cigányozásért és buzizásért lehet hogy még kettőt kell kipengetniük a tehetségtelen, középkorú rockzenészekből, és frusztrált, beteges lelkű újságírókból álló nyilasbandának...| ez nem elég »
Nem lesz síugrás
Megtartotta első bizottsági ülését a Matula Magazin. A fő napirendi pontok elsősorban tartalmi és logisztikai kérdéseket érintettek. A szerkesztőbizottság megállapodott a közeljövőben átalakuló struktúráról, valamint kizárták annak a lehetőségét, hogy helyet kapjon egy síugrás rovat a Magazin hasábjain...| ez nem elég »
Lebuktak a Wittman fiúk
Csúfos fordulót vett a Népszabadság szombati Budapest mellékletében éttermeket kritizáló, valódi nevüket soha fel nem vállaló Wittman fiúk sorsa. A két újságíró egyazon napon vesztette anonimitását és életét...| ez nem elég »
Egy tragédia margójára
[Ez a Magyar Nemzetben jelent meg. Istenem, ebbe a gonosz marihuánába megint belehalt valaki.]

Tombol a nyár, augusztus közepe. Huszonöt éve nem látott ismerős hív telefonon. Képviselő úr, emlékszik? Persze, gyere, egy óra múlva az irodaház melletti téren. Ahogy közeledik, nem sok a változás. A kézfogásnál látom, mennyire megtört. "Karesz, segíts, baj van! Bepereltem a fiamat! A huszonkét éves fiamat! Muszáj gondnokság alá helyeznem, csak így tudom kényszergyógykezelésnek alávetni." És mesélni, magyarázkodni kezd, hogyan jutott idáig...| ez nem elég »

Elbaszták a rendőrök - Gázos bevetés a Dob utcában
Múlt hétvégén a budapesti rendőrök elbaszták nagyszabású, álcázott akciójukat. Nem csak a bevetés volt sikertelen, de átlátszó-elterelő hadműveletük azonnal lelepleződött...| ez nem elég »
Megette a számlát a taxis
Egy prágai taxisofőr két turistának öltözött kereskedelmi felügyelőt vitta pályaudvarról az egyik szállodához. Az ellenőrök elmondása szerint a sofőr három és félszeresen túlszámlázta őket, ám amint előkerültek a jelvények, kikapta kezükből a számlát és lenyelte azt. A sofőrt, akit akár 8 millió forintnyi bírság megfizetésére is kötelezhetnek, a rendőrök őrizetbe vették.
m_ATULA m_AGAZIN - PRÁGA
Pastukkal a koleszterin ellen - Állítsátok le a háborút!
Az afganisztáni hadműveletek azonnali leállítására szólított fel Dr. Ingemar Johanson, a svéd tudományos Akadémia orvosi szekciójának tagja, miután kutatócsoportjával felfedezte, a pastuk fülzsírja alkalmas a vér koleszterinszintjének csökkentésére...| ez nem elég »
Erősödő ellenzék az USA-ban
Floridai kisnyugdíjasok állnak az Egyesült Államok egészét beborító anthrax-levél dömping hátteréban. A kispénzű demokrata-szavazók így állnak bosszút szavazataik egy évvel ezelőtti félreszámlálása miatt. Ennek ellenére nem hajlandó lemondani elnöki posztjáról G. W. Bush, aki, mint mondta, nem is kapta el a fertőzést, és most boldogan röhigcsél a nyugdíjasok félresikerült tréfáján...| ez nem elég »
A kormány a tálibokat támogatja a Diákhitellel
A kormány a tálibokat támogatja a Diákhitellel A magyar kormány közvetetten, diákok bevonásával támogatja, átlagosan havi nyolcmillió forinttal a tálib kormány fegyverkezési programját. Az Orbán kabinet a támogatást hosszú távon a mostani tanulók későbbi fizetéséből vissza akarja szerezni...| ez nem elég »
Dóra velünk van
Menj táncolni!
Szinetár Dóra a magyar közélet üdvöskéje, örökifjú ígéret még ma is. Annak idején az elsők között volt, akik berobbantak a hazai X-generációs popiparba. A kétcsatornás televízió idején ő volt a mainstream, és Sophie Marceau után a legdögösebb házibuli fílingből maradt ki az, aki nem ismerte a "De nehéééz, házibuli után a takarítááááás" kezdetű/végű (???) nótát.
A Szinetár-lány azóta sem adta fel. Amellett, hogy rockmusicalek csillagaként tovább folyatatja az aknamunkát a közízlés ellen, szívén viseli a mai tinik gondjait is. A sulineten életmódbeli tanácsokkal harcol az elidegenedés és a narkózás ellen. Néhány példa ajánlatából: "A délutáni tanulás után lazításként kapcsold be a tv-t, a Spektrumon biztos találsz magadnak érdekes műsort..." vagy: "Sajnos bulizós helyet nem igazán tudok javasolni, mert nagyon régen nem jártam sehol, és olyat meg nem javasolnék, amiről nem tudom biztosan, hogy jól éreznéd magad. De ha te tudsz jó helyet, akkor mindenképp menj el táncolni." Javaslom, menjünk mi is.

m_ATULA m_AGAZIN
Gyerekekkel kereskedett az altajológus
csak dodzsemezni vágyott...
Előzetes letartóztatásba helyezte a BRFK D. Mihály altajológust, Közép-Ázsia és az afgán válság elismert szakértőjét, számos baloldali és liberális lap szerzőjét. D. Mihály nyelvtudását és helyismeretét kihasználva több száz üzbég, tádzsik és türkmén kisgyermeket csábított Európába, mindannyiuknak egy Disneyland-belépőjegyet ígérve. A szőnyegekbe csavarva nyugatra szállított apróságokat azonban nem vidámpark, hanem rendre valamelyik magyar McDrive várta, ahol az esetenként még nyolc évet sem élt csöppségeknek napi 18 órás műszakokban kellett sültkrumplit készíteniük. D.Mihály ügyvédjén keresztül az alábbi sajtóközleményt bocsájtotta ki:
'Basszátok meg magatok, kinek ártottak ezek a kisgyerekek?'


m_ATULA m_AGAZIN
Újra elindult a Matula Magazin
Mint ismeretes, a Matula Magazin 1995 áprilisában debütált xerox formában. Méltán vált elimsert fanzinná, felsorakozva az akkori kínálat, a Genyó, a Tacs, a Búvárok és a Dallass mellé. Magyar Vircsaft!

A Matula első számának címlapja
m_ATULA m_AGAZIN
m_ATULA m_AGAZIN | ©2001